Meyer-Optik Görlitz Orestor 135mm f/2.8

ÅR: 1966-1978
LAND: DDR
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: m42
Meyer-Optik Görlitz Orestor 135mm

Orestor 135mm er et nydelig objektiv hvor det meste stemmer og er et fantastisk visuellt skue. Mekanisk god med lang og presis fokusgange og klikkfri blender med hele 15 lameler som er trillende rund gjør den også til et godt videoobjektiv. Objektivet er av mange blitt kalt “bokeh monster” og ligger prismessig i den øvre delen av sjiktet dersom man sammenligner med 135mm objektiver i m42 skrufatning fra samme periode. Objektivet har i likhet med sin storebror Orestegor 200mm utskiftbar fatning på den bakre skruen og er merket “1Q” etter serienummeret for høyeste kvalitetskontroll, trolig for eksportmarkedet. Objektivet kommer også i Exakta fatning.

Bildekvaliteten er fremragende fra åpen blender, med god skarphet, kontrast og velkjent “Meyer signatur” på tegning og bokeh. Litt kromatisk abberasjon på åpen blender og litt høy vekt på over halvkiloen gjør at lillebror Orestor 100mm er hakket mer interessant.

Objektivet ble produsert frem til 1978, og videre som Pentacon etter selskapet fusjonerte. Meyer konsernet ble grunnlagt av Hugo Meyer i 1896 i byen Görlitz i Tyskland. Dersom busjettet er stramt kan man kikke på Sankor 135mm f/2.8 med tilsvarende gode bildekvalitet til mye lavere pris.

Kamera: Sony A7 II
Se også omtale av andre Meyer objektiver:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *