Meyer-Optik Görlitz Orestegor 200mm f/4

ÅR: 1963-1970
LAND: DDR
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: m42
Meyer-Optik Görlitz Orestegor 200mm

Det er på tide med noen flere omtaler av litt lengre teleobjektiver. Personlig er jeg mest glad i optikk opp til rundt ~100mm delvis pga brennvidde, vekt og størrelse samt at det er noe mer krevende å fokusere med forstørret bilde håndholdt på speilløst med litt lengre teleoptikk. Sebraobjektivet Orestegor er godt bygget i metall med silkemyk blender og fokusring med lang gange for presis fokusering. Blenderen har hele 15 kniver og danner en sirkulær form for best mulig bokehegenskaper. Skarpheten er god fra åpen blender med litt bløthet i hjørnene som forsvinner blendet ned. Kontrasten vil jeg trekke frem som meget god og over gjennomsnittet dersom man sammenligner med tilsvarende objektiver fra samme periode.

Objektivet har avtagbar fatning ved å skru løs den bakerste ringen og det skal finnes fatninger til både Exakta og Pentacon 6 dersom man ønsker å bytte. Filterstørrelsen er Ø58 og vekten ligger på 650 gram. Prismessig kan dette objektivet anskaffes til en billig penge.

Objektivet ble produsert frem til 1970, og videre som Pentacon fra 1971-1990 etter selskapet fusjonerte. Meyer konsernet ble grunnlagt av Hugo Meyer i 1896 i byen Görlitz i Tyskland.

Kamera: Sony A7 II
Se også omtale av andre Meyer objektiver:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *