Meyer-Optik Görlitz Oreston 50mm f/1.8

ÅR: 1960-1970
LAND: DDR
DESIGN: 6 elementer/ 4 grupper
FATNING: m42
Meyer-Optik Görlitz Oreston 50mm

Sebraobjektivet Oreston 50mm er solid bygget i metall med fokusring med lang gange for presis fokusering. Mitt eksemplar har litt ujevn motstand i fokusringen, mens blenderen har jevne fine klikkstopp og stopper på f/22. De seks lamelene i blenderen danner et hexagon blendet ned og objektivet har en filterstørrelse på Ø49. Nærgrensen for fokus ligger på 33cm og objektivet finnes både i m42 skrufatning og Exakta bayonett. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot.

Objektivet er litt soft fra åpen blender, men har god kontrast og pen bokeh i de fleste tilfeller, men også bokeh med litt karakter eller signatur. Konkurransen er knivskarp i normalsegmentet og selv om Oreston har sine kvaliteter så mangler den det lille ekstra med wow-faktor for å kunne seile opp som en av favorittene. Pentax Super Takumar og CZJ Pancolar er begge et hestehode foran i så måte.

Objektivet ble produsert frem til 1970, og videre som Pentacon fra 1971-1978 etter selskapet ble en del av Pentacon. Meyer konsernet ble grunnlagt av Hugo Meyer i 1896 i byen Görlitz i Tyskland.

Kamera: Sony A7 II
Se også omtale av andre Meyer objektiver:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *