Meyer-Optik Görlitz Orestor 100mm f/2.8

ÅR: 1966-1970
LAND: DDR
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: m42

 

Meyer-Optik Görlitz Orestor 100mm

Sebraobjektivet Orestor er som sin storebror Orestegor godt bygget i metall med silkemyk blender og fokusring med lang gange for presis fokusering. Blenderen har seks kniver (instant-return type) og danner et hexagon blendet ned. Objektivet har vanligvis 15 blenderlameler og det får meg til å tro at mitt eksemplar er en sen utgave rett før Meyer selskapet ble en del av Pentacon foretaket. Skarpheten er god fra åpen blender med litt kromatisk abberasjon i høylysene som forsvinner blendet ned. Bokeh er ganske kremet på kort fokusavstand og stor åpning, men blir mer teksturert på lengre fokusavstander og mindre åpning. Objektivet finnes også i Exakta bayonettfatning, filterstørrelsen er Ø49 og vekten ligger på 284 gram.

Jeg ønsker å trekke dette objektivet frem som en spesielt god modell både når det gjelder i bruk og bildene som kommer ut på baksiden. Det føles lett, naturlig og raskt og fokusere tilpasset på et digitalt systemkamera og resultatene er meget tiltalende.

Objektivet ble produsert frem til 1970, og videre som Pentacon fra 1971-1977 etter selskapet ble en del av Pentacon. Meyer konsernet ble grunnlagt av Hugo Meyer i 1896 i byen Görlitz i Tyskland.

Kamera: Sony A7 II

Se også omtale av andre Meyer objektiver:

[ig_columns] [ig_column position=»half first»] [/ig_column] [ig_column position=»half last»] [/ig_column] [/ig_columns]

2 tanker om “Meyer-Optik Görlitz Orestor 100mm f/2.8”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.