A.Schacht Ulm Travenar-A 135mm f/3.5

ÅR: 1960-tallet
LAND: Tyskland
DESIGN: 4 elementer/ 4 grupper
FATNING: m42
A.Schacht Ulm Edixa-Mat-Travenar-A 135mm

A.Schacht Ulm produserte en rekke spennende objektiver inkludert optikken som ble laget til Edixa-Mat SLR kamerahusene. Det finnes godt med 135mm fastoptikk fra denne perioden, noe som gjør prisen for anskaffelse fordelaktig.

Mekanisk er objektivet helt topp i metall med seks knivers klikkstopp blender og lang fokusgange for presis fokusering. Et artig mekanisk designgrep er dybdeskarphetsvinduet som er markert som en rød strek med et hvitt felt i mellom. Det hvite feltet angir skarphetsområdet og endrer seg dynamisk etter blender- og fokusverdier. Den har også en bryter for automatisk eller manuell blender. Objektivet finnes i flere tidligere varianter i sebra og sølv samt i andre fatninger som m39 og Exakta.

Skarpheten her er ganske god fra åpen blender, gjennomsnittlig god kontrast samt jevnt over pen bokeh og jeg finner ingen direkte svakheter vedrørende bildekvaliteten, men mangler kanskje den lille ekstra wow-faktoren hvor man føler at alt stemmer.

Albert Schacht som tidligere jobbet hos Zeiss og Steinheil etablerte en egen fasilitet for objektivproduksjon i 1959 i byen Ulm (Vest-Tyskland). Selskapet produserte objektiver frem til 1970.

Kamera: Sony A7 II
Se også omtale av andre Albert Schacht objektiver i samme serie:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *