Yashica Super-Yashinon 5cm f/1.8

ÅR: 1959
LAND: Japan
DESIGN: 6 elementer/ 5 grupper
FATNING: LTM/ m39

 

Yashica Super-Yashinon 5cm f/1.8
Yashica Super-Yashinon 5cm

Yashica Super-Yashinon 5cm f/1.8 minner mye om tidligere omtalte Canon 50mm f/1.8 III, men objektivet er noe større fysisk og har en annen optisk formel. Mekanisk er alt perfekt med god glid i alle bevegelige deler. Fokustønna har en avstandsskala som kun er oppgitt i fot og uendeliglås er på plass nederst på siden. Blenderen som er klikkløs har åtte kniver og danner et oktagon nedblendet med minste åpning f/22.

Bildekvaliteten er jevnt over god med bra skarphet og kontrast fra åpen blender. Hjørnene er litt svake på de største åpningene, men kommer seg fint nedover i registeret. Litt sfæriske og kromatiske avvik forekommer også helt til man stopper litt ned. Bokeh oppleves som bløt, men samtidig med karakter.

Yashica var en japansk kameraprodusenten, som ble grunnlagt i 1945 som Yashima Precision Works. I 1956 ble selskapets navn endret til Yashima Kogaku Kogyo KK, som betyr Yashima Optiske Industrier. I 1958 tok foretaket navnet K.K. Yashica og overtok også Nicca foretaket som gikk konkurs samme år. Yashica lanserte Yashica YE og YF i 1959 med m39 skrufatning som etterkommere etter Nicca kameraene.

Tomioka var leverandør av objektiver til Yashica foretaket og Yashica Super-Yashinon 5cm f/1.8 ble levert som normalobjektiv til Yashica YE og YF. Tomioka optiske labratorie ble grunnlagt av Toshioka Masashige i 1924, i Shinagawa-ku, Ebara.

Kamera: Sony A7 II

2 tanker om “Yashica Super-Yashinon 5cm f/1.8”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.