Pentax Super-Takumar 135mm f/2.5

ÅR: 1968-1971
LAND: Japan
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: m42
Pentax Super-Takumar 135mm f/2.5
Pentax Super-Takumar 135mm

Pentax Super-Takumar 135mm f/2.5 er et kompakt godt bygget kort teleobjektiv i metall. Takumar objektiver fra Pentax er mekanisk helt fantastiske og selv etter over 40 år glir alle bevegelige deler som om det skulle være nytt. Blenderen som er av typen klikkstopp har seks lameler og danner et heksagon nedblendet. Minste blender er f/22 og man kan velge både hele og halve stopp nedover i registeret. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot og objektivet har også auto/ manuell bryter for automatisk blender.

Bildekvaliteten er jevnt over god fra åpen blender, men endel kromatiske avvik kan man lett spore i kontrastområder som bør utbedres i postproduksjon. Skarpheten er god i senter fra åpen blender med muligens litt lav kontrast og godkjent tegning av bokeh. Pentax lanserte en nyere utgave av dette objektivet i 1972 med multicoating for bedre korrigering av refleksjoner. Takumar, Super-Takumar og Super-Multi-Coated Takumar er jevnt over gode SLR objektiver til fornuftige priser som yter godt tilpasset til moderne systemkamera.

Pentax ble stiftet i 1919 under navnet Asahi Kōgaku Kōgyō G.K. Selskapet byttet navn til Asahi Optical Co. i 1938 og videre til Pentax Corporation så sent som i 2002 og videre til Hoya Pentax HD Corporation (2007) etter en fusjon med Hoya Corp.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *