A.Schacht Munchen Travegon 13,5cm f/4.5

ÅR: 1950-tallet
LAND: Tyskland
DESIGN: 4 elementer/ 3 grupper
FATNING: m42
A.Schacht Munchen Travegon 13,5cm f/4.5
A.Schacht Munchen Travegon 13,5cm

A.Schacht Munchen Travegon 13,5cm f/4.5 i m42 fatning er bygget i solid metall med med glatte flater og tydelig markert fokus- og blenderstyring. Blenderen er trillende rund med 16 kniver og stopper på f/32. Fokusringen som roterer hele 360 grader er litt for stiv på mitt eksemplar, så litt ny smørning for de bevegelige delene må påregnes i nær framtid. Nærgrensen for fokus er en og en halv meter og avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot.

Objektivet leverer bedre en forventet med god skarphet fra åpen blender og pen Bokeh. Kontrasten er litt lav og objektivet er noe utsatt for refleksjoner så en solblender er absolutt å foretrekke. Her er ingen vignettering tilpasset til A7 II som vi ser så mange eksempler av på tilsvarende rammesøkerkamera objektiver, og det røde merket på pynteringen indikerer at objektivet har ett lag coating.

Albert Schacht startet sitt eget foretak i Munchen, Tyskland i 1948. Albert Schacht som tidligere jobbet hos Zeiss og Steinheil flyttet produksjon i 1954 til byen Ulm i Vest-Tyskland. Selskapet produserte objektiver frem til 1970.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *