Soligor 135mm f/3.5

ÅR: 1956-57
LAND: Japan
DESIGN: 4 elementer/ 3 grupper
FATNING: LTM/ m39
Soligor 135mm f/3.5
Soligor 135mm

Soligor 135mm f/3.5 er samme objektiv som nylige omtalte Tanaka Kogaku Tele-Tanar 135mm f/3.5. Det er noen visuelle forskjeller, men dimensjonene og den optiske formula er identisk. Objektivet har suffiks “T” i serienummeret som også indikerer at det er et Tanaka produsert objektiv.

Klikkblenderen har tolv lameler og stopper på f/22 som minste åpning. Avstandsskalaen er kun oppgitt i fot med en nærgrense på halvannen meter, og fokusringen har lang og presis vandring. Både fokus- og blenderring er på min utgave noe tregere en hva jeg liker til forskjell fra Tanaka 135mm objektivet hvor alt fungerte perfekt selv etter 60 år.

Objektivet har god senterskarphet fra åpen blender med bløte hjørner. Litt vignettering ytterst i hjørnene finnes også her tilpasset Sony A7 II som må utbedres i post. Bokeh oppleves som kremet og fin på korte fokusavstander og litt mer livlig på lengre distanser med en kontrast som er gjennomsnittlig god.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *