Tanaka Kogaku Tele-Tanar 135mm f/3.5

ÅR: 1956-57
LAND: Japan
DESIGN: 4 elementer/ 3 grupper
FATNING: LTM/ m39
Tanaka Kogaku Tele-Tanar 135mm f/3.5
Tanaka Kogaku Tele-Tanar 135mm

Tanaka Kogaku Tele-Tanar 135mm f/3.5 er et pent teleobjektiv med god byggekvalitet i metall. Klikkblenderen har tolv lameler og stopper på f/22 som minste åpning. Avstandsskalaen er kun oppgitt i fot med en nærgrense på halvannen meter, og fokusringen har lang og presis vandring med perfekt motstand. Objektivet ble først introdusert som en prototype i sølv for så å bli lansert i sort/ sølv utgave til Leica skrufatning samt til Contax og Nikon rammesøkerkamera med bajonettfatning. Tanaka produserte også denne modellen for den amerikanske distrubitøren Soligor. I underkant av 3500 eksemplarer Tanaka Kogaku Tele-Tanar 135mm f/3.5 ble produsert med Leica skrufatning.

Objektivet har god senterskarphet fra åpen blender med bløte hjørner. Litt vignettering ytterst i hjørnene finnes også her tilpasset Sony A7 II som må utbedres i post. Bokeh oppleves som kremet og fin på korte fokusavstander og litt mer livlig på lengre distanser. Kontrasten fra åpen blender er gjennomsnittlig god, men i noen situasjoner opptrer en difus refleksjon i senter av objektivet som gjør at kontrasten faller. 135mm er egentlig en meget bra brennvidde for portretter litt nært på og portrettet i bildeposten denne runden ble virkelig flott.

Tanaka Kōgaku K.K. var lokalisert i Kawasaki utenfor Tokyo og opererte mellom 1952 og 1959 med kamera og objektivproduksjon. Flere av de ansatte hadde tidligere jobbet for Nicca med tette bånd til Nippon (Nikon) som igjen leverte objektiver til Canon.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *