Soligor 135mm f/3.5

ÅR: 1950-tallet
LAND: Japan
FATNING: LTM/ m42
Soligor 135mm f/3.5
Soligor 135mm

Enda en Soligor 135mm f/3.5, og denne gangen i m42 fatning. Visuelt spennende objektiv med Y prefiks i serienummeret som visstnok indikerer at objektivet er produsert av Komura. Det finnes utrolig mange forskjellige Soligor 135mm objektiver i ulike design og fra forskjellige epoker levert av ulike produsenter. Det visuelle designet på dette objektivet en av de mer spennende man kan finne fra Soligor i nydelig tofarget sølv/ sort “finnish”.

Objektivet er solid bygget i metall med “preset” klikkløs blenderinnstilling med hele 16 kniver som danner en perfekt sirkel nedblendet for pen Bokeh. Fokustønna er litt tregere på mitt eksemplar en hva jeg liker, men den føles presis og med lang vandring for bedre kontroll. 

Objektivet har gjennomsnittlig god skarphet og kontrast med litt bløte hjørner fra åpen blender. Bokeh oppleves som dempet og behaglig.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *