Voigtlander Super Wide-Heliar 15mm f/4.5 Asp. III

ÅR: 2015
LAND: Japan/ Cosina
DESIGN: 11 elementer/ 9 grupper
FATNING: Leica M

 

Voigtlander Super Wide heliar 15mm

Endelig et kompakt og godt presterende vidvinkelobjektiv som fungerer utmerket både på Leica RF samt speilløse fullformats kamera fra Sony. Byggekvaliteten er god og objektivet tegner skarpt og kontrastrikt helt ut i hjørnene. Super wide-Heliar III er en forbedret versjon til bruk på digitale kamera med kort registeravstand med mindre vignettering og ingen fargeskift samt forbedret hjørneskarphet kontra tidligere versjoner. 15mm er en god brennvidde for en supervidvinkel da 12mm Ultra Wide-Heliar som tidligere er omtalt fort blir veldig ekstrem. Nærgrensen for fokus ligger på 0.5m og minste blender på f/22. Sensoren på A7 og A7 II har dog et lite dilemma i forhold til skarpe lyskilder som gir en refleks i sensoren. A7R og A7S skal dog ikke ha disse utfordringene. Jeg la ut et videoeksempel nederst i bildevisningen.

Voigtländer har i skrivende stund kampanje på sine objektiver i Norge og objektivet kan plukkes opp billigere her hjemme kontra store internasjonale fotobutikker, løp å kjøp 🙂

Voigtländer ble grunnalgt av Johann Christoph Voigtländer, Wien 1756. Selskapet som er verdens eldste kameraprodusent produserte et Petzval objektiv med lysstyrke f/3.7 allerede i 1840. Voigtländer objektiver produseres idag av Japanske Cosina (OEM).

Kamera: Sony A7 II

2 tanker om “Voigtlander Super Wide-Heliar 15mm f/4.5 Asp. III”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.