Soligor MC 135mm f/2.5

ÅR: 1980+
LAND: Japan
FATNING: Olympus OM
Soligor MC 135mm

MC (multi coated) serien til Soligor er pene og mekanisk gode objektiver, dette inkludert. Objektivet er relativt lyssterkt med største blender f/2.5 og kompakt bygget i forhold til største blender. Det er seks kniver i blenderen og objektivet har en filterdiameter på 58mm. Objektivet er i metall, men vekten føles likevel ganske lett. Objektivet er bygget for automatisk blenderkontroll, men har også en utvendig bryter for å blende ned til valgt blender. Innebygget solblender kan skyves ut etter behov, kjekt!

Bildekvaliteten objektivet leverer er ganske god fra åpen blender, men noe bloom og kromatisk abberasjon kan man tydelig spore. Fra blender fire er det lite å utsette, men litt kromatisk abberasjon i kontrastområdene også her. Kontrast og bokeh er godkjent, men mangler litt karakter og wow faktor. Dersom man ønsker et billig lyssterkt objektiv så kan denne Soligoren være et alternativ, men det finnes også svært mange gode og billige valgmuligheter med lysstyrke fra f/2.8 med fenomenal ytelse.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *