TTartisan 25mm f/2

ÅR: 2022
LAND: Kina
DESIGN: 7 elementer/ 5 grupper
FATNING: m43

TTartisan 25mm f/2 er et kompakt normalobjektiv fra den Kinesiske produsenten TTartisan og ble lansert i 2022. I skrivende stund koster objektivet bare $55! Objektivet dekker en bildesirkel tilsvarende APS-C og finnes i stort sett alle fatninger for moderne speilløse APS-C kamera i tillegg til M43. Vekten er kun mellom 166-189g, avhengig av fatning.

Objektivet er utelukkende bygget i metall med en klikkstopp blender fra f/2 til f/16, Blenderen har syv lett buede lameller og avstandsskalaen er kun oppgitt i meter med en nærgrense på 25cm. TTartisan 25mm f/2 har en filterstørrelse på Ø43 og kommer med “skru inn” frontdeksel, også i metall.

Korte kompakte objektiver som dette kaller man gjerne pannekake objektiv, og passer svært fint til reise eller andre anledninger hvor man ønsker å holde vekt og størrelse til et minimum. Brennvidden på 25mm (tilsvarende utsnitt som en 50mm på fullformat) som eneste alternativ kan bli litt smalt i enkelte situasjoner, men gir også muligheter for nydelig uskarp bakgrunn i situasjoner som blomsterfoto, portretter mm. Skarpheten er god fra åpen blender og objektivet tegner uskarp bakgrunn på en ganske bløt og fin måte. Litt kromatiske avvik sniker seg dog inn i kontrastområder.

TTArtisan er en Kinesisk merkevare som har spesialisert seg på utvikling av objektiver til speilløse kamera (Shenzhen Mingjiang Optical Technology Co., Ltd.).

Dette rimlige objektivet gir mye glede for dersom du er fortrolig med manuelle instillinger. Dersom du handler objektivet med denne “Affiliate” lenken direkte fra produsenten TTArtisan bidrar du samtidig til å holde disse sidene i live.

https://ttartisan.myshopify.com/products/aps-c-25mm-f2?ref=vgisgi6u

Kamera: Olympus Pen F

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *