Newyi 25mm f/1.8

ÅR: 2021
LAND: Kina
DESIGN: 7 elementer/ 5 grupper
FATNING: m43

Newyi 25mm f/1.8 er et kompakt kinesisk normalobjektiv, opprinnelig utviklet for CCTV kamera. I skrivende stund koster objektivet $42. Objektivet dekker en bildesirkel tilsvarende APS-C og finnes i stort sett alle fatninger for moderne speilløse APS-C kamera i tillegg til M43.

Optisk så er den ganske skarp og fin, men det kan se ut som mitt eksemplar har bittelitt dårligere skarphet mot venstre del av bildeflaten. Nærgrensen er oppgitt til 20cm, men i realiteten er den litt lengre (typ 30cm). Avstandsskalaen er oppgitt i meter, men den treffer uendeligfokus et stykke før den når symbolet. Det er også litt “luft” rundt den optiske blokken halveis i fokusregisteret, slik at den beveger seg litt inne i huset. Dette gjør at man kan bomme på fokus dersom man kommer borti objektivet etter man har fokusert manuelt. Fokustønnen føles også litt rar og ujevn dersom man fokuserer litt raskt.

Jeg har en mistanke om at produsenten som kaller seg Newyi kjøper objektivene inn som CCTV og bygger de om til andre fatninger? Trolig er det bedre å kjøpe objektivet i C-fatning og bruke adapter istede for en upresis tilpasset multifatning-løsning. Til tross for store mekaniske svakheter yter den ganske godt optisk. Så jeg vurderer å teste ut CCTV varianten også, som bare koster rundt $20. Dersom du er ute etter en rimelig og god 25mm så kan jeg trygt anbefalle TTartisan 25mm f/2.

Kamera: Olympus Pen F

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *