Staeble Telexon 135mm f/3.8

ÅR: 1959
LAND: Tyskland
DESIGN: 4 elementer
FATNING: m39
Staeble Telexon 135mm f/3.8
Staeble Telexon 135mm

Staeble Telexon 135mm f/3.8 i m39 skrufatning for Braun Paxette med en registeravstand på 44mm er virkelig flott å se på. Den normale rammesøker LTM/ m39 registeravstanden er 28,8mm så her må man sette inn et avstandsstykke på 15,2mm for at objektivet skal fokusere riktig. Zebramønster på både sort og sølv overflate på samme objektiv er ganske uvanlig og her har tydeligvis designeren hatt et ønske om å skape noe oppsiktsvekkende med mange nydelige detaljer. Fokusringen er litt treg på mitt eksemplar og blenderen er av type klikkstopp med ti lameler med minste blender f/22.

Som en generell tilnærming kan man si at m39 objektivene som finnes til dette systemet ikke oppviser like god bildekvalitet som tilsvarende fra Leitz, Canon, Nikon m. fl. til LTM/ m39. Staeble Telexon 135mm f/3.8 er dog et gjennomsnittlig godt presterende objektiv og en av de mer interesante objektivene produsert for Braun Paxette kamera.

Ytelsesmessig viser objektivet godkjent skarphet fra åpen blender med et lite minus bak. Litt lav kontrast samt en god slup kromatiske avvik kan også sees. Bokeh karakteren synes jeg er svært interesant og tegningen har noe malerisk over seg som er fasinerende. Nærgrensen på tre meter er noe svakere en hva jeg liker, men med mitt fokusadapter kommer jeg noe nærmere. Braun Paxette objektiver kan anskaffes veldig billig og er et alternativ til dyrere LTM rangefinder optikk. Jeg har kjøpt flere Braun Paxette kamera fra $20 stykket med objektiv(er).

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *