Soligor C/D 135mm f/2

ÅR: ~1970
LAND: Japan
FATNING: m42
Soligor C/D 135mm

Soligor C/D serie har et spennende utvalg av rask optikk og etterstrebet samme kvalitet som proffoptikk fra de mer anerkjente kameraprodusentene til en billigere pris. Soligor C/D 135mm f/2 har mye til felles med tidligere omtalte Soligor C/D 200mm f/2.8 og er et mekanisk vidunder som er solid bygget i metall med blanke flater og gummiert fokusring. Blenderen har åtte lameler og klikkstopp som stopper på f/22 med hele og halve stopp. Objektivet har en innebygd solblender som man trekker ut ved behov og man finner en auto/ manuell bryter for de filmkamera som hadde støtte for noe mer en arbeidsblender. Alle bevegelige deler glir godt på mitt eksemplar og det orginale objektivdekselet er i sort metall med elegant Soligor logo i sølv omkranset av en polert sølvkant.

Bildekvaliteten er godkjent, men jeg kunne gjerne også her ønsket noe bedre skarphet på åpen blender. Kontrasten er middels god og bokeh oppleves som kremet og fin. Utifra serienummeret som starter på «1» ser det ut til at det kan være Tokina som har produsert objektivet for Soligor. Det er endel kromatiske avvik på de største blenderne, som må utbedres i postproduksjon og objektivet finnes også i fatningene Canon FD og Minolta SR.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Sony A7 II

Se også Soligor 28mm f/2, Soligor 35mm f/2 og Soligor 200mm f/2.8 i samme serie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *