E. Ludwig Meritar 50mm f/2.8

tripletÅR: 1960-tallet
LAND: DDR
DESIGN: 3 elementer/ 3 grupper
FATNING: Exakta
E. Ludwig Meritar 50mm

E. Ludwig Meritar 50mm f/2.9 var et kompakt kitobjektiv for majoriteten av 35mm Exakta SLR kamera og den kom i minst tre aluminiums varianter i årenes løp. Denne siste varianten med et litt uvanlig sebra utseende finnes også i m42 skrufatning. Meritar 50mm har en Cooke triplet formula (tre linser i tre grupper). Blenderen med minste åpning f/16 har fem lett buede lameler og er klikkløs i “valgt blenderområdet”. Blenderområde kan settes ved å trekke den bakfra fjærbelastede ringen mot kamerakroppen samt rotere og låse til valgt blender slik at man kan jobbe fritt mellom åpen og valgt blender. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot og nærfokus ligger på omtrent 0.7m.

Bildekvaliteten er ganske god, men litt soft på åpen blender. Nedblendet blir den straks veldig skarp og kontrastfull. Objektivet er godt rustet mot strølys da det fremre elementet ligger dypt i objektivkroppen og danner en slags innebygd solblender. Objektivet har et lag antirefleksbelegg som gir en blå valør i frontelementet. Bokeh er særegen med snev av virvel på åpen blender.

Ernst Ludwig var et Tysk optikkforetak som ble etablert i 1938 i Lausa (Dresden). I 1980 ble selskapet innlemmet i VEB Pentacon foretaket.

Kamera: Sony A7 II
E.Ludwig Meritar 50mm f/2.9 - Panorama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *