Pentax-M SMC 50mm f/1.7

ÅR: 1977-1984
LAND: Japan
DESIGN: 6 elementer/ 5 grupper
FATNING: Pentax K
Pentax-M SMC 50mm f/1.7
Pentax-M SMC 50m

Pentax-M SMC 50mm f/1.7 er et fastobjektiv med normal brennvidde bygget i metall med innslag av plast. Objektivet har en avstandsskala oppgitt i både meter og fot og har en heksagonial klikkblender med hele og halve trinn og med minste åpning f/22. Mekanisk upåklagelig, men mangler bittelitt på uendeligfokus trolig pga litt avvik på adapteret som er av typen billig kinaadapter.

Optisk har objektivet multicoating (SMC=SuperMultiCoating) for bedre egenskaper mot uønskede refleksjoner og skarpheten er fremragende fra åpen blender i senter. Noe kromatiske avvik kan spores før man blender ned, men kontrasten er gjennomsnittlig godt balansert gjennom hele registeret. Bokeh fremstår som kremet og fin.

Pentax ble stiftet i 1919 under navnet Asahi Kōgaku Kōgyō G.K. Selskapet byttet navn til Asahi Optical Co. i 1938 og videre til Pentax Corporation så sent som i 2002 og videre til Hoya Pentax HD Corporation (2007) etter en fusjon med Hoya Corp.

Kamera: Sony A7 II

2 kommentarer

  1. Dette objektivet har jeg også! Som Pentaxianer er det kjent som kanskje det objektivet som gir mest for pengene. Har faktisk to av dem. Det første bilde av bilen er forresten top notch.

    • Pentax objektiver er vel de SLR objektivene jeg oftest anbefaller i forhold til mekanisk og optisk tilstand på litt eldre optikk. Fantastisk byggekvalitet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *