Pentax SMC Macro-Takumar 100mm f/4

ÅR: 1975
LAND: Japan
DESIGN: 5 elementer/ 3 grupper
FATNING: m42
Pentax SMC Macro-Takumar 100mm f/4
Pentax SMC Macro-Takumar 100mm

Pentax Macro-Takumar 100mm f/4 er et godt bygget makro-objektiv i metall med innslag av smale detaljer i krom. Takumarobjektiver fra Pentax er mekanisk helt fantastiske og selv etter over 40 år glir alle bevegelige deler som om det skulle være nytt. Blenderen som er av typen klikkstopp har seks lameler og danner et heksagon nedblendet. Minste åpning er f/22 og man kan velge både hele og halve stopp nedover i registeret. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot og objektivet har også auto/ manuell bryter for automatisk blender på SLR.

Bildekvaliteten er god fra åpen blender og det er vanskelig å finne direkte svakheter. Skarphet og kontrast er bra fra åpen blender med harmonisk pen bokeh. Objektivet har multicoating som gjør den bedre rustet mot refleksjoner og filterstørrelsen er standard Ø49.

Takumar, Super-Takumar og Super-Multi-Coated Takumar er jevnt over gode SLR objektiver både mekanisk og optisk til fornuftige priser som yter godt tilpasset til moderne systemkamera. Pentaxforums har forresten en utmerket databaseressurs for pentax objektiver.

Pentax ble stiftet i 1919 under navnet Asahi Kōgaku Kōgyō G.K. Selskapet byttet navn til Asahi Optical Co. i 1938 og videre til Pentax Corporation så sent som i 2002 og videre til Hoya Pentax HD Corporation (2007) etter en fusjon med Hoya Corp.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *