Corfield Lumar 95mm f/2.8

ÅR: 1961
LAND: Tyskland
DESIGN: 3 elementer
FATNING: m39
Corfield Lumar 95mm f/2.8
Corfield Lumar 95mm

Corfield Lumar 95mm f/2.8 er et visuelt pent objektiv med sine karakteristiske sebrafelter. Objektivet er produsert av Tyske Enna Werk i München for Corfield og har en enkel triplet formel. Corfield var en engelsk kameraprodusent som blant annet produserte Leica kopier basert på m39 fatning. Enna var på sin side en mindre produsent og har et varierende rykte rundt endel av sin optikk hvorav dette er en av de som scorer under middels.

Bilderesultatene gir blanede følelser. Kontrasten objektivet leverer er noe lav og det er også noe blåstikk. Skarpheten er endel dårligere en hva jeg skulle ønske fra åpen blender med glødende sfæriske avvik. Bokeh oppleves dog som spennende, nærmest som en slags tekstur i det uskarpe området. Objektivet er også litt utsatt for flare fra sterke lyskilder.

Mekanisk er Corfield Tele-Lumax 135mm f/2.8 godt og alle bevegelige deler glir jevnt med passe motstand. Blenderen har 14 lett buede lameler og danner en tilnærmet perfekt sirkel nedblendet. Avstandsskalaen er kun oppgitt i fot og nærmeste fokusavstand er 3,5 fot eller ca en meter. Minste blenderåpning er f/22 og objektivkroppen er merket “Western Germany”. De fleste Enna produserte Corfield objektiver med sebradesign finnes også for SLR med Enna branding.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *