Laowa 10mm f/2 Zero-D

ÅR: 2021
LAND: Kina
DESIGN: 11 elementer/ 7 grupper
FATNING: m43

Laowa 10mm f/2 Zero-D fra Venus Optics er en kompakt vidvinkel med automatisk blenderkontroll og manuell fokus for MFT. I og med at objektivet har elektroniske kontakter får man også full EXIF-data skrevet til bildefilene. Kamera kan også detektere bevegelser i fokushjulet og trigge automatisk forstørret visning for å fokusere enkelt og raskt.

Objektivet har god byggekvalitet i metall med en solblender som kan demonteres etter ønske. Med 11 elementer i 7 grupper har Laowa 10mm f/2 Zero-D en avansert optisk formel helt uten fortegning. (Zero-D = null fortegning). Nærgrensen på 12cm gjør at man kan få ganske uskarp bakgrunn på åpen blender. Fokustønnen er jevn med passe motstand og har passe vandring i forhold til brennvidde. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot.

Det er fint lite å utsette på bildekvaliteten, og bokeh (den uskarpe delen av bildene) oppleves som bløt og fin og skarpheten er god fra hjørne til hjørne. Brennvidden er veldig hendig i forhold til en rekke bruksområder som landskap, astro, arkitektur, interiør mm. Den fungerer også godt på motiver med mennesker fordi den ikke er “for vidvinklet” slik at dimensjonene blir for unaturlige. Med en vekt på kun 125g og et bredt bruksområde er dette et genialt objektiv å ha i stallen.

Venus Optics (Anhui ChangGeng Optics Technology Co., Ltd.) er en Kinesisk optikkprodusent som ble grunnlagt i 2013. Venus Optics spesialiserer seg på innovative landskaps- og makro-objektiver for mange konvensjonelle fatninger.

Kamera: Olympus Pen F

Dersom du vurderer dette objektivet og handler med Affiliate link direkte fra Venus Optics bidrar du samtidig til å holde disse sidene i live. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *