7Artisans 7.5mm f/2.8 v.2

ÅR: 2019
LAND: Kina
DESIGN: 11 elementer/ 9 grupper
FATNING: m43

7Artisan 7.5mm f/2.8 er et budsjettvennlig fisheye-objektiv for APS-C format. Objektivet ble først lansert i 2019 og finnes i fatningene Canon EF-M, Nikon Z, Sony E, Fujifilm X og m43.

Objektivet er utelukkende bygget i metall og har 7 lameller i blenderen med en klikkløs blender som stopper på f/16. Det optiske skjemaet består av 11 elementer i 9 grupper og har 2 ultra-lavspredning glasselementer samt 2 Hoya glasselementer. Avstandsskalaen er oppgitt i meter og fot med en nærgrense på 20cm, som gir mulighet for noe begrenset dybdeskarphet tett på. Vekten er oppgitt til 265 gram.

7Artisans 7.5mm f/2.8 er et hyggelig bekjentskap og et rimelig alternativ for mindre formater. Den optiske tegningen har ganske god skarphet, og som forventet, mye tønnefortegning. Fisheye effekten kan være et spennende fotografisk uttrykk i visse sammenhenger. Det finnes også profiler og funksjoner for å rette opp linjene i postproduksjon om ønskelig, som man kan se eksempler på under. Altså, et billig alternativ til ett ultra vidvinkelobjektiv.

7Artisans (Kinisisk for 7 håndtverkere) er et selskap som ble etablert av en gjeng med fotoentusiaster i 2015. 7Artisans spesialiserer seg på utvikling av mekaniske manuelle objektiver til speilløse kamera (Shenzhen 7Artisans Photoelectric Technology Co., Ltd.).

Dersom du vurderer anskaffelse av dette objektivet og handler med affiliate link direkte fra produsenten 7Artisans bidrar du samtidig til å holde disse sidene i live. 🙂

Kamera: Olympus Pen F

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *