Kyoei Optical Co. LTD. Acall 80mm f/3.5

ÅR: ~1960
LAND: Tyskland
DESIGN: 3 elementer/ 3 grupper
FATNING: LTM/ m39
Kyoei Optical Co. LTD. Acall 80mm f/3.5
Kyoei Optical Co. LTD. Acall 80mm

Kyoei Optical Co. LTD. Super-Acall 80mm f/3.5 har et yttre som samsvarer ganske nært med storebror Kyoei Optical Co. LTD. Super-Acall 105mm f/3.5 og Bittco Super Vemar 135mm f/3.5 som nylig ble omtalt. Det er en vanlig oppfatning at objektivet er  produsert av den japanske produsenten Komura (Sankyo Kohki), men ny informasjon kan tilsi at Kyoei har produsert objektivet selv. Utfra designet så stammer den trolig fra slutten av 50-tallet eller tidlig 60-tallet med en materialbruk kombinert av krommet messing og metall. Blenderen som er av typen klikkstopp har tolv lameler som danner en sirkulær form hele veien ned til f/22. Til forskjell fra 105mm objektivet så er denne 80mm veldig kompakt og fin tilpasset til Sony A7 serien.

Avstandsskalaen på mitt eksemplar av Kyoei Optical Co. LTD. Super-Acall 80mm f/3.5 er oppgitt i kun meter til forskjell fra de to andre nevnte. Mekanisk er også denne fantastisk og minste fokusavstand ligger på ca. en meter. Filterdiameteren er på Ø34 og objektivet har rammesøkerkobling.

Skarphet og kontrasten er god fra åpen blender og bokeh er kremet og fin på nære fokusavstander men med snev av virvel og karakter på lengre avstander. Litt kromatiske avvik finnes, men holder seg innenfor normalen. Kyoei Optical  Co. LTD. Super-Acall 80mm f/3.5 er min soleklare favoritt av de tre teleobjektivene som er omtalt de siste dagene i samme serie.

Kamera: Sony A7R
Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *