Komura Komuranon 135mm f/2.8

ÅR: 1973
LAND: Japan
FATNING: m42
Komura Komuranon 135mm f/2.8
Komura Komuranon 135mm

Komura Komuranon 135mm f/2.8 er et kort teleobjektiv for SLR bygget i en kombinasjon av plast og metall med gummiert fokus- og blenderring. Objektivet har seks lett buede lameler i blenderen som er av typen klikkstopp og stopper på f/16 som minste åpning. Alle bevegelige deler oppfører seg presist avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot. Minste fokusavstand ligger på halvannen meter og filterstørrelsen er Ø52.

Konkurransen i 135mm segmentet er knallhard når det gjelder billedkvalitet og Komuranon legger seg omtrent på midten. Skarpheten er god fra åpen blender men med noe lav kontrast. Tegningen på bokeh er avstemt og fin, men mangler kanskje litt identitet. Altså dette er ikke en av de objektivene man klarer å gjette seg frem til, basert på den uskarpe delen av bildet.

Komura er av noen kalt “gårdsdagens Voigtlander objektiver”. Selskapet har røtter tilbake til tidlig 1950-tallet under merkenavnet Chibanon eller Chibanone og  produserte projeksjons- og forstørrelsesoptikk i Tokyo. Komura dukket opp som «US Trademark» i 1962 og produserte da optikk til rangefinder, SLR og mellomformat. Les mer om Komura på camera-wiki.org.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *