ISCO-Göttingen Westron 35mm f/2.8

ÅR: 1960-tallet
LAND: Tyskland
FATNING: m42
ISCO – Göttingen Westron 35mm

ISCO – Göttingen Westron 35mm er et hærlig objektiv med usedvanlig god kontrast. Designet er vakkert og interesant i zebradrakt. Mekanisk er den helt topp, men mitt eksemplar har litt mer motstand i fokusringen en hva jeg skulle ønske, så litt ny smøring i mekanikken noteres på servicelisten. Blenderen er fjærbelastet med tolv lameler og danner en trillende rund form nedblendet. På baksiden finnes også en bryter som kan låse blenderen i åpen stilling (arbeidsblender) slik at mer lys kan slippe til gjennom søkeren og gi bedre kontroll over fokus. Når motivet er korrekt fokusert finnes det enda en bryter som klapper sammen blenderen til valgt åpning. Trolig var det en form for mekanisk automatikk fra kamera som styrte dette på SLR.

Bildekvaliteten den leverer er jevnt over god med knakende god kontrast, bra skarphet og godkjent bokeh. Jeg liker også hvordan dette objektivet tegner sterke lyskilder som direkte sollys. Litt kromatisk abberasjon i kontrastområder kan en dog merke seg og nærgrensen for fokus ligger på rett under 35cm. Filterstørrelsen på 54mm skaper litt frustrasjon da 55mm er standard, men behovet for solblender er ikke særlig stort da objektivet er relativt dypt i front.

ISCO var et merke grunnlagt og eid av Schneider (1936) og produserte en mengde krigsoptikk under andre verdenskrig. Etter krigen ble produksjonen lagt om til konsumeroptikk med objektiver til mange forskjellige kamerafatninger og merker.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *