Fujian 50mm f/1.4 (CCTV)

ÅR: 2015
LAND: Kina
FATNING: C-fatning
OEM TV LENS 50mm

Fujian 50mm f/1.4 er et egentlig et navnløst 50mm objektiv for overvåkningskamera, men designet på kroppen er prikk likt Fujian 35mm og jeg har derfor valgt å bruke samme benevning. Byggekvaliteten er helt ok i metall og gummi, men begrepet billig melder seg likevel relativt raskt. Blenderen uten klikkstopp har 6 kniver og danner en usymmetrisk form på veg ned antaglig pga av muligheten til å stenge den helt. De medfølgende objektivdekslene er av samme tynne plasten som på Fujian 35mm.

Objektivet dekker en APS-C brikke, men skarpe hjørner kan man se langt etter, selv nedblendet. Skarpheten er ganske god midt i senter, men avtar raskt mot kantene. Kontrasten ligger midt på treet, mens den uskarpe delen av bilde (bokeh) er ganske behaglig. Her er også en god dose kromatisk abberasjon i kontrastområder som med enkle grep kan korrigeres i postproduksjon. Som et effektobjektiv kan man få ganske spennende resultater og prisen på under et par hundrelapper kan forsvares dersom man ønsker en utfordring og gidder å bruke tid på det.

Kamera: Olympus OM-D

2 kommentarer

 1. Hei
  Som sagt tidligere så liker jeg bildene dine god.
  Det er også en del kjekt lesestoff.
  Har du noen favoritter blant vintage linsene ?

  Er disse Fujian objektivene “kopier av Fujinon sine TV objektiver.
  Venter på en 25mm Fujian .

 2. Hei Harald, hyggelig at du får noe ut av sidene!

  Du bruker A7 dersom jeg husker riktig og da vil du kunne få endel vignettering fra den 25mm fra Fujian. Jeg har ikke testet denne, men du vil trolig også få vignettering i APS-C modus (crop). 25mm C-fatning objektiver er også i grenseland på m43 brikker. Fujian objektiver (Kina) er laget for CCTV og har ingen relasjon meg bekjent til Japanske Fujinon (Fuji).

  Det finnes veldig mye spennede optikk, men jeg kan komme med noen av de litt rimligere anbefallingene:

  – Jupiter-8 50mm f/2 i m39 fatning
  – Jupiter-9 85mm f/2 i m39 eller m42 fatning
  – Sankor 105mm f/2.5 i T-fatning (Bra portrettobjektiv!)
  – Voigtlander Super Heliar V.3 15mm f/4.5 (lanseres i disse dager)

  Selv liker jeg rangefinder optikk på grunn av den kompakte størrelsen, men de er gjerne noe dyrere kontra SLR optikk. Dersom du kan være enda mer spesifikk på brennvidde, bruksområde, pris, bokeh karakter m.m så er det enda enklere å komme med konkrete tips 🙂

  Mvh
  Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *