ISCO – Göttingen Westrocolor 50mm f/1.9

ÅR: 1960-tallet
LAND: Tyskland
DESIGN: 6 elementer/ 5 grupper
FATNING: m42
ISCO – Göttingen Westrocolor 50mm

Et vakkert normalobjektiv i samme design som tildigere omtalt ISCO 35mm og ISCO 135mm. Mekanisk er den helt topp, men også her er fokusringen litt tråere an hva jeg liker, noe som også var tilfellet på ISCO 35mm og ISCO 135mm i samme design. Blenderen er fjærbelastet med tolv lameler og danner en trillende rund form nedblendet. På baksiden finnes også en bryter som kan låse blenderen i åpen stilling (arbeidsblender) slik at mer lys kan slippe til gjennom søkeren og gi bedre kontroll over fokus. Når motivet er korrekt fokusert finnes det enda en bryter som klapper sammen blenderen til valgt åpning. Trolig var det en form for mekanisk automatikk fra kamera som styrte dette på SLR.

Bildekvaliteten den leverer er jevnt over god med bra skarphet, kontrast og pen bokeh. Nærfokus ligger på 0.5m og filterstørrelsen er 54mm diameter. 55mm er standard og den ukurrante størrelsen kan gjøre det vanskelig å finne ekstrautstyr som filtere og solblender. Det finnes et godt utvalg av 50 millimetere på markedet og ytelsesmessig vil jeg plassere dette objektivet omtrent midt på treet, noe som slett ikke er dårlig pga av mangfoldet som finnes i dette segmentet (50mm). Dets tiltalende ytre med sine funksjonelle finesser gjør objektivet likevel til en av de mer spennende!

ISCO var et merke grunnlagt og eid av Schneider (1936) og produserte en mengde krigsoptikk under andre verdenskrig. Etter krigen ble produksjonen lagt om til konsumeroptikk med objektiver til mange forskjellige kamerafatninger og merker.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *