Fujian 35mm f/1.7 (CCTV)

ÅR: 2015
LAND: Kina
FATNING: C-fatning
Fujian 35mm

Fujian 35mm er på mange måter det nærmeste man kommer følelsen av et “lekeobjektiv”. Byggekvaliteten er helt ok i metall og gummi, men begrepet billig melder seg likevel relativt raskt. Blenderen uten klikkstopp har 6 kniver og danner en usymmetrisk form på veg ned antaglig pga av muligheten til å stenge den helt. De medfølgende objektivdekslene er av tynn og myk plast og man lurer nesten på om de er klippet til, ut av tomme shampoflasker eller annen baderomsembalasje. 🙂

Objektivet dekker en APS-C brikke, men skarpe hjørner kan man se langt etter, selv nedblendet. Skarpheten er ganske god midt i senter, men avtar raskt mot kantene. Kontrasten ligger på medium minus, mens den uskarpe delen av bilde (bokeh) er ganske behaglig. Som et effektobjektiv kan man få ganske spennende resultater som det finnes nok av eksempler på rundt på nettet, men det man ønsker skarphet på må alltid ligge nært senter.

Objektivet er populært på grunn av sin lave pris og det har etterhvert dukket opp varianter i frekke farger. Det finnes også en SLR magic variant av dette objektivet hvor de femdobler prisen for et medfølgende C-fatning adapter med deksel. Fujian har også en storebror, 50mm f/1.4 som kommer i identisk objektivkropp som også dekker en APS-C brikke som jeg skal titte på litt senere. Fujian 35mm er ikke et av mine favorittobjektiver, men 150 kroner og gratis frakt gjør at det likevel er mye morro for lite.

Kamera: Sony A7 II
Kamera: Olympus OM-D E-M5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *