Ernst Leitz Wetzlar Hektor 13,5cm f/4.5

ÅR: 1933-1960
LAND: Tyskland
DESIGN: 4 elementer/ 3 grupper
FATNING: LTM/ m39
Ernst Leitz Wetzlar Hektor 13,5cm f/4.5
Ernst Leitz Wetzlar Hektor 13,5cm

Ernst Leitz Wetzlar Hektor 13,5cm f/4.5 er et teleobjektiv bygget i metall og aluminium, men tidligere versjoner har også innslag av messing. Blenderen som er av typen klikkstopp har 15 kniver og danner en sirkulær form nedblendet for pen bokeh og stopper på f/32 som minste åpning. Fokusringen har lang og presis vandring og rammesøkerkoblingen er på plass på innsiden av fatningen.

Også dette 135mm objektivet har noe mekanisk vignettering tilpasset til Sony A7 II som må utbedres i postproduksjon. Skarpheten er godkjent i senter fra åpen blender, men hjørnene henger ikke helt med før man blender ned. Bokeh oppleves som kremet og fin og kontrasten er gjennomgående bra. Sfæriske og kromatiske avvik er under god kontroll og fortegning likeså.

Dette objektivet er produsert i store volum og kan vanligvis plukkes opp til en meget gunstig pris.

Ernst Leitz Wetzlar eller mer kjent som Leica produserte sine første 35mm kamera prototyper i 1913. Navnet Leica kommer av kombinasjonen etternavnet «Leitz» og «camera», Lei-ca. Wetzlar, er navnet på byen hvor selskapet holdt til og ligger omtrent midt i Tyskland. Leica har på mange områder verdt selve kilden til flere kjente objektiv- og kameradesign som er flittig kopiert av konkurrentene. Og flere moderne objektiver er en videreutvikling av den samme essensen som ble funnet opp av de tyske Ingeniørene i første halvdel av 1900-tallet.

Kamera: Sony A7 II

2 kommentarer

  1. Hi and thanks for commenting!
    I am pretty sure this lens has a 4/3 lens scheme. Can you provide a reference that disproves this?

    Cheers
    Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *