Cooke Kinic 1 inch f/1.5

ÅR: ~1950
LAND: England (Taylor, Taylor & Hobson LTD)
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: C-fatning
VEKT: 119g
Cooke Kinic 1 inch f/1.5

Deler av denne omtalen av Cooke Kinic 1 Inch f/1.5 er over 10 år gammel, men ble nylig oppdatert med revidert tekst og et par nye bilder fra Panasonic GM1. Dette godt brukte C-mount objektivet er et artig bekjentskap. Et litt visuelt slitt objektiv er bare sjarmerende og betyr vanligvis at noen har elsket det. Enten så liker du bilderesultatene dette objektivet gir, eller så liker du det ikke. Dette “swirly bokeh” objektivet er ganske så ettertraktet og kan omsettes for en grei slump med penger. Resultatene du kan få minner om en blanding av lens-baby og et “Instagram filter”.

Den vignetterer noe ut mot kantene samtidig som den har en ganske kraftig “swirl” fra åpen blender og noen trinn nedover. Det er knivskarpt i senter og brukbart ut i kantene dersom man blender et godt stykke ned. Dette objektivet er konstruert for 16mm film som er et mye mindre format kontra m43. Dette innebærer at endel av lyssirkelen som aldri treffer 16mm formatet tegnes inn på en større sensor og skaper denne effekten.

Jeg møtte en ansatt på B&H i New York for 10 år siden som også er fan av Cooke objektivene og han hadde også et eksemplar av akkurat dette objektivet i sin egen samling. Det ble en lengre hyggelig fotoprat med flere av gutta bak disken. Et gøyalt portrett av Lenny kan sees dersom du kikker på bildene under.

Anerkjente Cooke Optics har holdt koken siden 1894 og har en spennende og innovativ historie som man kan lese mer om her.

Kamera: Panasonic GM1
Kamera: Olympus OM-D E-M5
f/1.5
Hjørnene skarpes brukbart opp nedblendet
f/1.5
f/1.5
Kamera: Olympus E-P1
f/1.5
f/1.5
f/1.5
f/1.5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *