Cooke Kinic 1 inch f/1.5

ÅR: ~1950
LAND: England (Taylor, Taylor & Hobson LTD)
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: C-fatning
VEKT: 119g
Cooke Kinic 1 inch f/1.5

Skjønnhet kommer innenfra… Dette godt brukte C-mount objektivet er et artig bekjentskap. Et litt visuelt slitt objektiv er bare sjarmerende og det betyr som regel at noen har elsket det. Enten så liker du resultatene dette objektivet gir, eller så liker du det ikke. Dette “swirly bokeh” objektivet er ganske så ettertraktet og kan omsettes for en grei slump (dog ikke svimlende summer). Resultatene du kan få kan minne om en blanding av lens baby og et “Instagram filter”.

Den vignetterer noe ut mot kantene samtidig som den har en ganske kraftig “swirl” fra åpen blender og noe trinn nedover. Det er knivskarpt i senter og brukbart ut i kantene dersom man blender et godt stykke ned. Dette objektivet er konstruert for 16mm film som er et mye mindre format og endel av glasset som ikke treffer dette formatet fyller ut en større sensor og skaper denne effekten på enkelte blendertrinn og fokusplan.

Jeg møtte en ansatt på B&H i New York som også er fan av Cooke objektivene og han hadde også et eksemplar av akkurat dette objektivet i egen samling. Det ble en lengre hyggelig fotoprat med flere av gutta bak disken. Et bilde av an av dem, “Lenny”, kan sees dersom du kikker på bildene under Les mer.

Anerkjente Cooke Optics har holdt koken siden 1894 og har en spennende og innovativ historie som man kan lese mer om her.

Kamera: Olympus E-P1
f/1.5
f/1.5
f/1.5
f/1.5
Kamera: Olympus OM-D
f/1.5
f/1.5
f/1.5
f/1.5
Hjørnene skarpes brukbart opp nedblendet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *