Chiyoko TELE ROKKOR 11cm f/5.6

ÅR: 1948
LAND: Japan
DESIGN: 4 elementer/ 2 grupper
FATNING: m39
Chiyoko TELE ROKKOR 11cm f/5.6
Chiyoko TELE ROKKOR 11cm

Det tidlige Minoltaobjektivet Chiyoko TELE ROKKOR 11cm f/5.6, kan fort bli den ultimate reisetele. I forbindelse med årets NABShow i Las Vegas og en stoppover på Island ble den et naturlig kompromiss i reisevesken. Objektivet er superkompakt, men vekten presses noe opp av messingkonstruksjonen. De ti lett buede lamelene danner nærmest en sirkulær form gjennom blenderregisteret og opererer klikkløst. Blenderringen har på mitt eksemplar noe ujevnheter og er litt tråere en hva jeg foretrekker. Avstandsskalalen er oppgitt i fot og nærmeste fokusavstand ligger på fem fot.

Den optiske formula er oppgitt til et 4/2 skjema, men den minner mye om “Tessar” i tegningen. Den røde “C” på pynteringen angir at dette er et objektiv med et lag coating som gir bedre kontroll over uønskede refleksjoner. Chiyoko TELE ROKKOR 11cm f/5.6 tegner skarpt og kontrastrikt fra åpen blender og objektivet har god kontroll over kromatiske og sfæriske avvik. Bokeh, hvordan den tegner det uskarpe området i billedflaten er objektivets svakeste punkt. Alt i alt er dette en kompakt hærlig reisekamerat.

Chiyoko betegnelsen er en kortversjon av selskapsnavnet Chiyoda Kogaku Seikō K.K., senere kalt Minolta Co., Ltd. Minolta var en anerkjent kamera- og optikktilvirker, men produserte også andre tekniske produkter. Minolta ble grunnlagt i 1928 i Osaka, Japan og fusjonerte i nyere tid med Konica (2003) og deretter Sony (2006).

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *