RO4-1M 35mm f/2

ÅR: 1950-tallet?
LAND: USSR
DESIGN: Dobbel Gauss
FATNING: m39 (modifisert)
RO4-1M 35mm f/2
RO4-1M 35mm

RO4-1M er et objektiv for Konvas KS-50b 35mm filmkamera (levende film) og ble produsert av KMZ (Krasnogorsk mekaniske) utenfor Moskva. KMZ er kanskje best kjent som produsenten av Zenit kamera.

Objektivet er modifisert til m39 fatning med en registeravstand på 28,8mm hvorav optikkblokken er montert i en Industar-50 objektivkropp. 35mm for levende film har en størrelse tilsvarende APS-C. Dvs. selve filmen er tilsvarende den som brukes til småbilde, men filmen kjøres vertikalt på levende film kontra horisontalt i et stillbildekamera. Tilpasset til fullformat vil man demed få endel vignettering og dårlig hjørneskarphet fordi bildesirkelen ikke er beregnet på det større formatet.

Mekanisk er objektivet helt topp. Blenderen er naturlig nok klikkløs og har åtte lett buede lameler. Fokusringen kjennes litt “tørr”, men har lang og presis vandring. Den røde “n” markerer at dette objektivet har et lag coating for bedre egenskaper mot refleksjoner.

Senterskarpheten er meget god fra åpen blender, men med svake hjørner. Kontrasten er også god sammen med en nydelig kremet bokeh. På APS-C format vil man her kunne få et meget godt objektiv og på fullformat kan man ekprimentere seg frem til spennende resultater. Ekte vignettering ser f eks. gjerne bedre ut kontra postvignettering i etterbehandling.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *