Arco Tokyo Tele-Colinar 13.5cm f/3.8

ÅR: 1952
LAND: Japan
FATNING: m39
Arco Tokyo Tele-Colinar 13.5cm

Arco Colinar 135mm ble lansert i 1952 og var Arco selskapets første objektiv. Objektivet finnes i flere utgaver, både i forkrommet messing og aluminium. Krom versjonene er endel tyngre kontra aluminium, men er til gjenngjeld ofte i penere visuell stand. Dette eksemplaret i krom er mekanisk topp og byggekvaliteten samt utførelsen minner om Canon Serenar serien. Objektivene ble produsert frem til 1957 og var branded som Colinar, Tele-Colinar og Tele-Snowva. Det finnes også en Colinar 135mm variant for Exakta SLR.

Blenderen med tretten lameler er klikkløs og stopper på f/22. Objektivet er merket “C” som tyder på at et av linseelementene har coating (single coating) for mindre refleksjoner og bedre kontrast. Nærgrensen for fokus er på 5 fot, eller litt over halvannen meter.

Skarpheten fra objektivet er fantastisk god fra åpen blender og er en virkelig overraskelse. Det er lite CA å spore og den klassiske bokeh`n fra de tretten blenderlamelene er pen. Det eneste som trekker litt ned er at objektivet vignetterer mekanisk helt i ytterste hjørner på fullformat og må korrigeres i postproduksjon for best mulig resultat. “Content aware” metoden i photoshop fungerer her fint i de fleste tilfeller dersom området ikke er for kompleks.

Kamera: Sony A7 II

2 kommentarer

    • En tusenlapp bør den hvertfall være verdt, kanskje mer om den er skikkelig fin (i treboks osv. som du nevner) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *