Soligor 35mm f/3.5

ÅR: ~1970*
LAND: Japan
FATNING: T-fatning
Soligor 35mm

I følge kilder skal Soligor optikk med prefix H6 være produsert av Japanske Komine som har et godt renome rundt sin produksjon av SLR optikk. Objektivet er bygget i metall med en blenderkonstruksjon hvor man kan forhåndsinstille blender med klikkstopp og jobbe klikkløst mellom åpen og valgt blender med den andre blenderringen (arbeidsblender). Blenderen har videre 8 lett avbuede lameler og stopper på f/22. Alle bevegeliger deler glir glatt og fokusringen har en lang gange med nærmeste fokusområde på rett over halvmeteren. Objektivet tegner kontrastrikt og skarpt med snev av bløtere kanter som forøvrig også vignetterer noe.

T-fatning objektiver er veldig anvendelige i forhold til tilpassing for moderne systemkamera (DSLR og speilløst) på grunn av sin lange registeravstand. Jeg bruker vanligvis en enkel T-fatning til m42 adapter. Altså T-fatning til m42 + m42 til E-fatning (Sony).

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

*+/- 1970 anslått utfra design, funksjoner og materialer.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *