A.Schacht Ulm Tele-Travelon 200mm f/4

ÅR: 1960-tallet
LAND: Tyskland
FATNING: m42
A.Schacht Ulm Tele-Travelon 200mm

Tele-Travelon er vakkert utformet i kjent Schacht sebramønster og godt bygget i metall. Objektivet med klikkløs “preset” blender har hele 16 lameler og stopper på f/32. Filterstørrelsen er Ø58 og objektivet finnes også i Exakta fatning.

For å starte med det mindre bra så er objektivet utsatt for refleksjoner og har en god slump kromatisk avvik som sees som et blålilla skjær rundt kontrastområder. Men for å snu det til noe positivt så er kromatisk avvik relativt enkelt å utbedre i postproduksjon og refleksjonene kan kontrolleres med en solblender eller brukes som en effekt. Utover dette viste objektivet god skarphet og kontrast med nydelig bokeh.

Objektivet har stått en god stund på hylla og jeg minnes skuffelsen når jeg tok den med på noen raske testskudd rett etter anskaffelse, men var det så ille da? Når forventningene er lave blir oppturen brattere og da passet det godt med en tur på fjellet 🙂

Albert Schacht som tidligere jobbet hos Zeiss og Steinheil etablerte objektivproduksjon i 1959 i byen Ulm i Vest-Tyskland. Selskapet produserte objektiver frem til 1970.

Kamera: Sony A7 II
Se også omtale av andre Albert Schacht objektiver i samme serie:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *