A.Schacht Ulm Travegar 100mm f/3.3

ÅR: 1962
LAND: Tyskland
DESIGN: 3 elementer/ 3 grupper
FATNING: m42
A.Schacht Ulm Travegar 100mm

Travegon er et tidlig makroobjektiv beregnet til bruk med belg og har en enkel triplet formula. Objektivet ble levert med fokustønne som kan fradeles optikkdelen, tilsvarende finnes også på nylig omtalte M-Travenar objektivet som ble lensert året etter (1963).

Objektivet er godt bygget i metall med hele 16 lamaler i blenderen! Lysåpningen er trillende rundt gjennom hele registeret for best mulig bokeh. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot og nærgrensen ligger på 0.9 meter.

Objektivet er litt utsatt for refleksjoner og bildekvaliteten samlet sett er på det jevne. Skarpheten er litt dårligere en hva jeg hadde forventet på åpen blender og kontrasten er helt grei. Objektivet har god kontroll på sfæriske og kromatiske avvik noe som også har sammenheng med at objektivet begynner på blender f/3.3. Triplet formulaen gjør at objektivet også blir ganske stort og samlet sett får man et mye bedre objektiv i nylig omtalte Travenar 90mm f/2.8 som både har bedre bildekvalitet og er mer kompakt bygget i en nesten tilsvarende brennvidde.

Albert Schacht som tidligere jobbet hos Zeiss og Steinheil etablerte objektivproduksjon i 1959 i byen Ulm i Vest-Tyskland. Selskapet produserte objektiver frem til 1970.

Kamera: Sony A7 II
Se også omtale av andre Albert Schacht objektiver i samme serie:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *