Meisei Werden (Tanaka Tele-Tanar 10cm f/3.5)

ÅR: 1957
LAND: Japan
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: m39

 

Meisei Werden 10cm

Meisei Werden 10cm er utvilsomt et av mine mest spennende objektiver! Objektivet er et rebrandet Tanaka Kogaku Tele-Tanar 10cm for det amerikanske markedet. Camera-wiki.org skriver: «The Tele-Tanar 10cm f/3.5 is mentioned as available soon in November 1955» og sist i artikkelen «The 10cm f/3.5 was probably sold in limited quantities only, and no surviving example has been observed yet.» Altså, dette eksemplaret er det eneste som er sett i moderne tid og det eneste som det finnes bilder av på internett utenom de fra gamle annonser!

Konstruksjonen er svært lik Canon 100mm f/3.5 og det samme gjelder de fotografiske egenskapene som er gode. Det eneste minuset jeg har merket meg er endel bildefeltkrumning på åpen blender (skarphetsplanet ligger på ulike steder, i senter og ut mot hjørnene).

Tanaka Kōgaku K.K. var lokalisert i Kawasaki utenfor Tokyo og opererte mellom 1952 og 1959 med kamera og objektivproduksjon. Flere av de ansatte hadde tidligere jobbet for Nicca med tette bånd til Nippon (Nikon) som igjen leverte objektiver til Canon. Dette kan forklare likhetene til nevnte Canon 100mm.

Kamera: Sony A7 II

2 tanker om “Meisei Werden (Tanaka Tele-Tanar 10cm f/3.5)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.