Tanaka kogaku Tanar 35mm f/2.8

ÅR: 1956
LAND: Japan
DESIGN: 6 elementer/ 4 grupper
FATNING: m39
Tanaka kogaku Tanar 35mm

Tanaka 35mm er et kompakt rangefinderobjektiv i fantastisk byggekvalitet som minner mye om Canon Serenar 35mm f/2.8. Objektivet har ett lag coating og en blender med seks lameler som stopper på f/22. Avstandsskalaen er kun oppgitt i fot og fokusringen har en lett fjærbelastet uendelig fokuslås og en nærgrense på ca. en meter.

Objektivet vignetterer ganske mye på åpen blender, men blir betraktelig bedre blendet ned. Hjørneskarpheten er også ganske skrall på f/2.8, men blir ganske god blendet ned. Flere av Tanaka objektivene er relativt sjeldene og man konkurrerer fort med «samlere» på pene eksemplarer som gjør at prisnivået for anskaffelse kan bli i dyreste laget for vanlig fotobruk. Det er observert et spenn på ca. 900 serienummer i Leica skrufatning og objektivet ble også laget med Nikon rangefinder/ Contax fatning.

Tanaka Kōgaku K.K. var lokalisert i Kawasaki utenfor Tokyo og opererte mellom 1952 og 1959 med kamera og objektivproduksjon. Flere av de ansatte hadde tidligere jobbet for Nicca med tette bånd til Nippon (Nikon) som igjen leverte objektiver til Canon. Dette kan forklare likhetene til nevnte Canon 35mm.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *