Spiratone 135mm f/1.8

ÅR: 1970-tallet
LAND: Japan
DESIGN: 6 elementer/ 4 grupper
FATNING: YS

 

Spiratone 135mm f/1.8
Spiratone 135mm

Spiratone 135mm f/1.8 er et stort og tungt teleobjektiv for speilrefleks med god lysstyrke. Det brede frontglasset med en svak blåtone pga coatingen har en filterdiameter på Ø82. Objektivet er godt bygget i metall og alle bevegelige deler glir jevnt og fint. Blenderen med klikkstopp har seks lameler som danner et heksagon nedblendet gjennom hele registeret. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot og nærmeste fokusavstand ligger på 1.8 meter.

Objektivet med en maks blenderåpning på hele f/1.8 har svært liten dybdeskarphet på full åpning. Skarpheten er under tvil godkjent fra blender 1.8, men bilderesultatene lider av endel sfæriske og kromatiske avvik. Det er dog ikke værre en at det meste kan utbedres i postproduksjon. Kontraten som Spiratone 135mm f/1.8 oppviser er gjennomsnittlig god og bokeh oppleves som behaglig i de fleste tilfeller.

Spiratone var en Amerikansk distributør av kameraoptikk produsert i Japan. Objektivet finnes trolig derfor også under andre merkenavn. YS-fatning er et av de mer uvanlige skrufatningene og ble utviklet av Sigma som et svar på utskiftbare fatninger fra konkurrentene. YS-fatning har samme registeravstand og skrufatning som T-fatning. Les mer om YS-fatning

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.