Spiratone 135mm f/1.8

ÅR: 1970-tallet
LAND: Japan
DESIGN: 6 elementer/ 4 grupper
FATNING: YS
Spiratone 135mm f/1.8
Spiratone 135mm

Spiratone 135mm f/1.8 er en bred og tung kort tele for speilrefleks med god lysstyrke. Det store frontglasset har en svak blåtone pga coatingen og en filterdiameter på hele Ø82. Objektivet er godt bygget i metall og alle bevegelige deler glir jevnt og fint. Blenderen med klikkstopp har seks lameler som danner et heksagon nedblendet gjennom hele registeret. Avstandsskalaen er oppgitt i både meter og fot og nærmeste fokusavstand ligger på 1.8 meter.

Objektivet med maks blenderåpning på f/1.8 har naturligvis svært liten dybdeskarphet på full åpning. Skarpheten er ikke helt knivskarp på blender 1.8, men absolutt  godkjent, og fungerer spesielt fint til f.eks. portretter, hvor man ofte ønsker et litt mer soft utrykk. På bilderesultatene kan man også se noe sfæriske og kromatiske avvik, noe som er forventet på et såpass ekstremt objektiv. Dette kan dog utbedres i redigering. Spiratone 135mm f/1.8 oppviser gjennomsnittlig god konstrast og bokeh oppleves som kremet og fin i de fleste motiver.

Spiratone var en Amerikansk distributør av kameraoptikk produsert i Japan. Objektivet finnes trolig derfor også under andre merkenavn. YS-fatning er et av de mer uvanlige skrufatningene og ble utviklet av Sigma som et svar på utskiftbare fatninger fra konkurrentene. YS-fatning har samme registeravstand og skrufatning som T-fatning og kommer alltid med en overgang til andre fatninger. Dette objektivet er utstyrt med en m42 skrufatning. Les mer om YS-fatning

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *