Jupiter-36B 250mm f/3.5

ÅR: 1988
LAND: USSR (Ukraina)
DESIGN: 4 elementer/ 3 grupper
FATNING: Pentacon 6
Jupiter-36B 250mm f/3.5
Jupiter-36B 250mm

Jupiter-36B 250mm f/3.5 er et medium format kommunistobjektiv som ble produsert i perioden 1969-1991. Teleobjektivet er godt bygget i metall som en tanks og alle bevegelige deler glir fint på mitt eksemplar. Blenderen er av typen klikkstopp og har seks lett buede lameler som danner et avrundet heksagon gjennom hele blenderregisteret. Blenderen med minste åpning f/16 har både hele og halve trinn. Avstandsskalaen er kun oppgitt i meter og nærmeste fokusavstand ligger på 3.5 meter. Jupiter-36B 250mm f/3.5 har også innebygd solblender som kan trekkes ut ved behov og objektivet finnes også i fatningene Kiev-88 og Salut i tillegg til Pentacon six.

Bildekvaliteten vil jeg si er gjennomgående god med brukbar skarphet og kontrast fra åpen blender. Noe kromatiske avvik er observert og tegningen har noe grønnstikk rett ut fra kamera. Objektivet er også noe utsatt for flare som gjerne gir litt lavere kontrast med noe rødstikk. Bokeh oppleves som balansert og pen i de fleste tilfeller.

Objektivet er ifølge logoen produsert av Arsenal fabrikken i Kiev/ Ukraina som er kjent for å lage gode Zeiss kopier. Jupiter-36B 250mm f/3.5 er et hyggelig bekjentskap som kan plukkes opp til en fornuftig penge. Objektivet kan betjenes håndholdt, men lite og lett tilpasset til Sony A7 II er det definitivt ikke.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *