Soligor 250mm f/4.5

ÅR: 1960-tallet
LAND: Japan
FATNING: T-fatning
Soligor 250mm f/4.5

Nok et Soligor teleobjektiv med prefiks «T» i serienummeret som betyr at objektivet er tilvirket av Tamron. Tamron objektivene som er produsert for Soligor er på et generelt grunnlag veldig gode og er blant de tidligste Soligor objektivene som kom på markedet. Byggekvaliteten er bra i solid metall og alle bevegelige deler glir fint. Soligoren har trinnløs preset blenderinnstilling med tolv blenderlameler som blir tilnærmet rund nedblendet for penest mulig bokeh. Filterstørrelsen er Ø62 og størrelsen på objektiv er godt optimalisert i forhold til brennvidde og lysstyrke dersom man ikke ønsker å bære for mye.

Skarphet og kontrast er god på åpen blender, men litt kromatiske avvik med lilla høylys rundt kontrastområder kan dog  sees. Bokeh har en bløt og fin karakter men samtidig litt tørr i utrykket. Alt i alt, slett ikke vært til å være et over 50 år gammelt teleobjektiv.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *