Soligor 135mm f/2.8

ÅR: 1960-tallet
LAND: Japan
FATNING: T-fatning
Soligor 135mm

Dette Soligor 135mm f/2.8 objektivet har prefiks «T» i serienummeret som betyr at objektivet er tilvirket av Tamron. Tamron objektivene som er produsert for Soligor er på et generelt grunnlag veldig gode og er blant de tidligste Soligor objektivene som kom på markedet. Byggekvaliteten er bra i solid metall og alle bevegelige deler glir fint. Soligoren har trinnløs preset blenderinnstilling med tolv blenderlameler som blir tilnærmet rund nedblendet for penest mulig bokeh. Filterstørrelsen er Ø58 og prismessig skal man kunne finne dette objektivet til  gunstig pris fra et par hundre kroner og oppover.

Skarpheten er godkjent på åpen blender med et hint av bløthet og glød. Objektivet er utsatt for refleksjoner noe som gjør at kontrasten fort kan falle dersom man ikke bruker solblender. En “hotspot” som dekker et større område i sentrum er også svakt synlig i enkelte situasjoner dersom lysforholdene er vanskelige. Kremet fin bokeh, gjør den til en god kandidat for portretter.

Allied Impex Corporation(1956) het det amerikanske selskapet som distribuerte merket Soligor. Foretaket produserte ikke objektiver selv men brukte ulike Japanske produsenter og solgte rimlige objektiver som et alternativ til de mer etablerte og kjente merkene i konkurranse med flere andre billigmerker hvor Vivitar kanskje var dens argeste konkurrent.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *