Pentax-M SMC 50mm f/2

ÅR: 1979
LAND: Japan
FATNING: Pentax K
Pentax-M SMC 50mm

Et Pentax normalobjektiv med multicoating (Super Multi Coating/ SMC) for bedre egenskaper mot refleksjoner samt klikkblender med seks lameler som stopper på f/22 og kan opereres i hele og halve trinn. Objektivet er for det meste bygget i metall med innslag av plast og avstandsskalan er oppgitt i både meter og fot. Mitt eksemplar når dog ikke helt frem til uendeligfokus slik det skal. Objektivet ble produsert frem til 1985 og ble ofte levert sammen med SLR kamera som Pentax K1000.

Bildekvaliteten er ganske god med litt lav kontrast på åpen blender og noe kromatisk avvik. Skarphet og bokeh er godkjent, med litt svake hjørner på A7 II på åpen blender. Pentax-m 50mm finnes også i en blender f/1.7 og f/1.4 variant.

Pentax ble grunnlagt som Asahi Kogaku Goshi Kaisha i november 1919 av Kumao Kajiwara. Butikken som lå i en forstad til Tokyo begynte å produsere brilleglass (som det fortsatt produserer). I 1938 endret de navn til Asahi Optical Co. Ltd, og på denne tiden ble det også startet produksjon av kamera og objektiver. Asahi Optical produserte mye utstyr i form av militære leveranser, men på slutten av krigen ble Asahi Optical oppløst av okkupasjonsmakten. Selskapet gjenopptok sine førkrigs-aktiviteter i 1948 med produksjon av kikkerter og kameraoptikk for Konishiroku og Chiyoda Kogaku Seiko (senere Konica og Minolta henholdsvis).

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *