Olympus OM-System 50mm f/1.8

ÅR: 1972
LAND: Japan
DESIGN: 6 elementer/ 4 grupper
FATNING: Olympus OM
Olympus OM-System 50mm

Normalobjektivet Olympus OM 50mm f/1.8 er godt likt, rimelig og godt presterende. Mer en fem millioner produserte eksemplarer gjennom 30 år i seks ulike varianter finnes av dette objektivet. Relativt kompakt til SLR objektiv å være samt flott mekanisk med seks lameler i blenderen og nedblendingsautomatikk med bryter. Faktisk så var knappen ganske kjekk da mitt billige Kina adapter ikke kunne blendes lengre ned en til f/5.6 uten å klemme inn bryteren, så en liten modifisering av adapteret er notert på blokka 🙂

Bildekvaliteten dette objektivet leverer er jevnt over god og et lite smil eller noen anerkjennende nikk kan fort fremprovoseres under bruk. Litt slapp hjørneskarphet på åpen blender kan trekkes frem, men objektivet tar seg godt inn på de neste to blendertrinnene. Fargene er balansert og naturlige med god kontrast og pen bokeh. Et “wow” objektiv er det kanskje ikke, men veldig mye glass pr. krone er det definitivt. Nå skal det også nevnes at innenfor 50 millimeter segmentet finnes det mange spennende og gode alternativer.

Olympus ble stiftet 12. oktober 1919 under navnet KK Takachiho Seisakusho. De første årene produserte selskapet mikroskoper og begynte først med kameraoptikk i 1934.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *