Meike MK-A7II Pro batterigrep

Meike MK-A7II Pro
Meike MK-A7II Pro

Batterigrep øker batterikapasiteten og gjør vertikal fotografering enklere og mer behaglig. Jeg har egentlig aldri vært så opptatt av at speilløse kamera skal være så små og dette var en av årsakene til at jeg gikk fra A7R til A7II, for å få mer å holde i. Litt mindre å dra på er helt greit, men hovedårsaken til at jeg fotograferer med speilløse hus er den korte registeravstanden som gjør det veldig anvendelig i forhold til å bruke tilpasset optikk med adapter. Har man DSLR, så skrumper utvalget på obskur optikk noe ned.

På A7R hadde jeg orginalgrep, men denne gangen valgte jeg å kjøpe et “Meike” Batterigrep til A7 II. Byggekvaliteten er god til prisen (950,- og gratis frakt fra eBay). Den har totrinns utløserknapp, noe jeg liker bedre kontra horisontalknappen som er på kamerakroppen. Fjernutløseren som følger med (FSK 2.4G) virker som en drøm og den har også timelaps funksjonalitet. Den skal visstnok også være utstyrt med “antijammer” teknologi for et mer stabilt radiosignal (interferens). Den gummierte finnish`n er en tanke mørkere kontra kamerakroppen, men har omtrent samme tekstur og overflate. Gummien er også en smule mer nysgjerrig på støv kontra gummien på A7 II.

Feste for kamerareim i vertikal posisjon er også på plass. Grepet kjennes noe bedre ut kontra originalbatterigrepet til de andre A7 kameraene, men dette har nok mest med større dybde på hele kamerakroppen til A7 II å gjøre. Hjulene foran og bak føles ikke like “tight” som hjulene på kamerakroppen. Videre er C1, C2 og C3 på plass sammen med AF/MF knapp og alt sitter på fornuftige plasser i forhold til smidig navigasjon. Så langt flott!

Vri og trekk ut batterikammeret.

Meike logoen kunne gjerne vært litt mer diskre etter min smak.

Det er dog ett drawback. Jeg bruker mye forstørret bilde på C1 knappen sammen med manuelle objektiver, og alt fungerer fint helt til du dytter øye inntil søkeren. Når den automatiske switch`n slår over fra skjerm til søker slutter programknappene å fungere å jeg blir avskjært fra muligheten til å velge forstørret bilde via C-knappene på batterigrepet. Det man da sitter igjen med er hjulene og utløser som fremdeles fungerer helt til man trekker seg vekk fra søkeren og funksjonaliteten på de andre knappene er tilbake sammen med skjermen.

Hvorfor er det slik, dette må jo være en software blunder på mapping av knapper? Jeg har sendt en forespørsel til Meike, men dersom noen har noe mer informasjon så legg gjerne igjen en kommentar. Foruten dette er førsteinntrykket godt og det har mer funksjonalitet kontra originalgrepet.

Da har jeg fått tilbakemelding fra selger. Alle grep fra det første partiet har visstnok denne feilen og full refusjon for grep og frakt blir gitt. Batterigrepet er nå på veg tilbake til Hong Kong 🙂

Jeg ble fristet til å prøve grepet igjen i og med at jeg egentlig likte det veldig godt og jeg kan nå bekrefte at de nye grepene fungerer som de skal! 650,- og gratis frakt denne gangen gjør det til rene røverkjøpet