ISCO-Göttingen Tele-Westanar 135mm f/3.5

ÅR: 1960-tallet
LAND: Tyskland
DESIGN: 5 elementer/ 4 grupper
FATNING: m42
ISCO-Göttingen Tele-Westanar 135mm

Jeg kan vanskelig komme på et annet selskap som har flere varianter av 135mm objektiver en ISCO og dette er et av det mest spennede i så måte. Kompakt bygget med et nydelig visuelt zebra design i sort finish og skarpe rød trekanter som angir blender og fokusavstand. mekanisk er det helt topp med klikkblender ned til f/22 og en nærgrense på litt over meteren. Bleneren er videre trillende rund med 15 blenderlameler for god bokeh også nedblendet. Blender f/3.5 føles ganske slapt og kjedelig på en 50mm, men på en 135mm gir den endel rom for begrenset dybdeskarphet på en fullformatbrikke.

Skarphet og kontrast er veldig god fra åpen blender og jeg har ikke klart å finne noen spesielt utpregede svakheter på bildekvaliteten. Det er klart, hadde man for eksempel sammenlignet direkte mot et splitter nytt Zeiss 135mm objektiv så ville man nok kommet til kort. Men alder, pris, størrelse, bildekvalitet, anvendelighet m.m tatt i betraktning er dette et godt objektiv som kan trylle frem flotte bilder fra brikken. Et annet godt alternativ som tidligere er omtalt er Zeiss Jena 135mm, men dette er fysisk et mye større objektiv.

ISCO var et merke grunnlagt og eid av Schneider (1936) og produserte en mengde krigsoptikk under andre verdenskrig. Etter krigen ble produksjonen lagt om til konsumeroptikk med et utall objektiver til flere forskjellige kamerafatninger og merker.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *