ISCO – Göttingen Isconar 135mm f/4

ÅR: 1960-tallet
LAND: Tyskland
DESIGN: 3 elementer/ 3 grupper
FATNING: m42
ISCO – Göttingen Isconar 135mm

Isconar 135mm f/4 har en enkel konstruksjon, men er godt bygget og finnes også i Exakta fatning. Objektivet kom i flere ulike varianter og senere på 70-tallet også i plastikk. Blenderen er klikkstyrt og har hele 14 lameler som danner en trillende rund sirkel nedblendet. Objektivet er ganske langt, noe som kjennetegner teleoptikk med tripplet formula (3 elementer).

Pendelen svinger litt over på gal side vedrørende hva objektivet kan levere av bilder. Kontrasten er lav og skarpheten dårligere en forventet på åpen blender. Objektivet er også svært utsatt for refleksjoner så en hjelpende hånd eller en solblender er et must dersom man ikke ønsker å bruke det som en effekt. Litt mye glød i høylysene og lilla skygger rundt kontrastområdene vitner også om både sfæriske og kromatiske avvik i kontstruksjonen.

ISCO var et merke grunnlagt og eid av Schneider (1936) og produserte en mengde krigsoptikk under andre verdenskrig. Etter krigen ble produksjonen lagt om til konsumeroptikk med objektiver til mange forskjellige kamerafatninger og merker.

Kamera: Sony A7 II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *