Industar-69 28mm f/2.8

ÅR: 1965
LAND: USSR (Hviterussland)
DESIGN: Tessar type
FATNING: m39
Industar-69 28mm

Et kompakt, billig og artig pannekakeobjektiv som passer fint til små formater. Jeg har hatt mye glede av dette objektivet på min Olympus E-P1 og OM-D (MFT). Trinnløs blender, 5 blenderlameler, 55gram og en nærgrense på 0,8m er noen nøkkelopplysninger samt en registeravstand på 28mm. Legg merke til at registeravstanden fraviker LTM/ m39 standaren med 0,8mm! 0,8mm kan være nok til at du mister uendeligfokus med et vanlig m39 adapter. Mitt eksemplar når akkurat frem så jeg har ikke tatt meg bryet med en modifisering, men det finnes flere eksempler på hvordan man kan modifisere dette objektivet ved et enkelt Google søk.

Objektivet yter godt på MFT og dekker en sensor opp til APS-C.  Dersom jeg skyter med APS-C modus på Sony A7R(FF) får jeg snev av fargeskift, uskarpe hjørner og noe vignettering samt noe virvelbokeh. Industar-69 ble produsert til Chaika som var et Sovjetisk 35mm halvformat kamera produsert av Belomo i Minsk (Hviterussland) mellom 1965 og 1974.

Kamera: Olympus Pen E-P1
Kamera: Sony A7R

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *