Corfield Retro-Lumax 28mm f/3.5

ÅR: 1960
LAND: Tyskland
DESIGN: 6 elementer
FATNING: m39
Corfield Retro-Lumax 28mm

Corfield var en engelsk kameraprodusent som blant annet produserte Leica kopier basert på m39 fatning. Objektivene ble produsert av Tyske Enna Werk i München. Enna var en liten produsent og har et varierende rykte rundt endel av sine objektiver. Dette objektivet er derimot ganske godt og fargeskift er helt fraværende i og med at det er et retrodesign objektiv med asymetrisk oppstilte linse-elementer til forskjell fra de fleste andre 28mm objektiver i m39 fatning fra samme periode.

Objektivet vignetterer noe, men tegner skarpt til langt ut i kantene. Litt ullent blir det helt ute på flankene, men likevel godkjent. Nærgrensen er veldig god på dette objektivet i og med at det opprinnelig er konstruert for SLR og du kommer ned til en fokusgrense på 25cm med et vanlig adapter. Dersom du har et av de kjekke adapterne med en ekstra fokusring kommer du ned til ca. 10cm. Mekanisk er det solid bygget, men fokusringen er irriterende smal slik at man ofte kan dra med seg blenderringen samtidig. Blenderen går ned til f/22 og er av typen man kan forhåndsinstille på en gitt blender ved å klikke inn knappen med den røde prikken og vri. Deretter kan man jobbe klikkløst mellom valgt blender og åpen blender.

Dette objektivet kan du komme over som et Enna Werk München Lithagon objektiv for SLR i exakta eller m42 fatning, men i m39 fatning er det trolig veldig sjelden og er det eneste eksemplaret jeg har sett. I en tid med lite og flatt lys kan det være morro å være litt ekprimentell med lys  og farger.

Kamera: Sony A7R

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *